Adrian Sârbu, arestat pentru 30 de zile

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis, în noaptea de marţi spre miercuri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Adrian Sârbu, pus sub acuzare în dosarul de evaziune fiscală de la Mediafax Group.

ADRIAN SÂRBU a fost arestat pentru 30 de zile. În acelaşi dosar, magistraţii au respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a avocatei Liana Petrovici, urmând ca ea să fie cercetată sub control judiciar, scrie Agerpres.

După expirarea mandatului de reținere de 24 de ore, Adrian Sârbu a mers la spital din cauză că i se făcuse rău, iar ulterior acesta s-a prezentat în arestul Poliției Capitalei. 

Decizia instanţei nu este definitivă.

Adrian Sârbu a fost reţinut luni de procurorii de la Parchetul General, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de instigare la evaziune fiscală (două acte materiale), spălare de bani (două acte materiale) şi instigare la delapidare.

Avocata Liana Petrovici este acuzată de complicitate la spălare de bani.

Citește și: CSM sesizează Inspecţia Judiciară după afirmațiile lui Adrian Sârbu

Procurorii de la Parchetul General susţin că, la solicitarea lui Adrian Sârbu, inculpaţii Liliana Şerban, Roxana Dorina Grigoruţă, Eugenia Bălan (arestată în altă cauză), Sorin Dinu, Daniela Reghină Cozac (cercetată în stare de libertate), Rodica Crisbăşan şi Dragoş Chiş, împreună cu Diana Atanasiu şi Dragoş Eremia, au folosit o schemă infracţională în scopul sustragerii de la plata taxelor către bugetul de stat, schemă în care au fost interpuse mai multe societăţi comerciale, care au derulat operaţiuni fictive, în intervalul 2011 - 2014, în relaţia cu beneficiarii drepturilor de autor derulate de societăţile din grupul Mediafax (SC Mediafax Grup SA, SC Mediafax SA, SC Apropo Media SRL).

Adrian Sârbu deţine 87% din acţiunile SC Alerria Management Company SA, societate ce are 99,41378% din SC Mediafax SA, 95% din acţiunile SC Apropo Media SRL şi 50% din SC Mediafax Group SA (restul de 50 de procente fiind deţinute în cote egale de SC Mediafax SA şi SC Apropo Media SRL).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel