Dorel Gălan, preot ortodox din Cluj, ținta antivacciniștilor. A fost desființat de români. Cum se apără

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Un preot ortodox român a devenit ținta trolilor în pandemie, după ce s-a declarat pro-vaccinare anti-COVID-19.

Preotul Dorel Gălan s-a vindecat de coronavirus și a declarat, în presa locală, că se va vaccina. De la această dezvăluire a pornit tot războiul împotriva sa. 

"Nu sunt singurul preot atacat de antivacciniști. Chiar din orașul nostru (n.r. - Cluj-Napoca) mai cunosc încă doi colegi care, la rândul lor, paginile de Facebook au fost inundate de reacții dure din partea antivacciniștilor. Consider că responsabilitatea noastră, a liderilor de opinie, să le zicem așa, este să avem un mesaj pro-normalitate, pro-educație, pro-sănătate. Până la urmă, un mesaj pentru raționalitate. 

Am constatat, în schimb, că în social media, în spatele unui aparent anonimat, oamenii au curajul să scoată la iveală tot ce înseamnă iraționament în viața lor -  frustrările, nemulțumirile. Și am constatat cât de periculos este segmentul de populație care confundă părerile personale cu adevărul științific. 

Deocamdată, doar mi-am făcut programarea la vaccin COVID-19. În 15 martie am prima doză și în 5 aprilie, a doua doză.", a precizat preotul la Digi24.  

Valul de jigniri la adresa preotului Dorel Gălan a pornit după ce "un amic din presa clujeană, știind că am trecut prin coronavirus, m-a sunat și i-am povestit experiența coronavirus, ce înseamnă situația respectivă, trăirile pe care le ai. Discutând, m-a întrebat amicul meu dacă mă voi vaccina. Nu sunt specialist, virusolog, așa că am întrebat oameni mai deștepți ca mine, care îmi recomandă vaccinarea, chiar dacă am o imunitate naturală dobândită în urma bolii. Motiv pentru care nu am făcut un secret din a spune că mă vaccinez. În momentul în care, pe pagina mea de Facebook, a apărut interviul respectiv, m-am trezit cu niște atacuri la persoană. Vedeți dumneavoastră, vaccinarea este un drept, nu o obligație.", a mai declarat preotul Dorel Gălan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel