Donald Trump ar fi avut COVID-19 în timpul primei dezbateri cu Joe Biden

Donald Trump ar fi avut COVID-19 în timpul primei dezbateri cu Joe Biden / Foto: Pixabay
Donald Trump ar fi avut COVID-19 în timpul primei dezbateri cu Joe Biden / Foto: Pixabay

Donald Trump ar fi avut COVID-19 în timpul primei dezbateri cu Biden.

Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump,  ar fi fost testat pozitiv cu COVID-19, iar apoi negativ, cu trei zile înaintea dezbaterii sale cu Joe Biden la 29 septembrie 2020, dezvăluie fostul său şef de cabinet Mark Meadows într-o carte, scrie The Guardian. Miliardarul republican denunţă miercuri, într-un comunicat, că afirmațiile lui Meadows sunt "o informaţie falsă", scrie sursa citată.

”Povestea potrivit căreia aveam COVID înainte sau în timpul primei dezbateri este o ştire falsă. În realitate, un test a arătat că nu aveam covid înaintea dezbaterii.”, subliniază Donald Trump.

Mark Meadows scrie, într-o carte care urmează să apară săptămâna viitoare, că ”nimic nu avea să-l împiedice pe Trump” să participe la dezbaterea cu adversarul său democrat în alegerile prezidenţiale din 2020. Acesta susține că Donald Trump prezenta, la momentul acestui test COVID-19 pozitiv, realizat la 26 septembrie 2020, semne de oboseală şi simptome ale unei ”răceli uşoare”.

Potrivit The Guardian, Mark Meadows scrie în cartea sa că l-a avertizat pe Donald Trump cu privire la testul său pozitiv atunci miliardarul se afla la bordul Air Force One, în drum către un miting de campanie. Totuși, ulterior, un alt test considerat a fi mai performant, ar fi arătat un rezultat negativ. Donald Trump a sosit prea târziu pentru a face un test la faţa locului, potrivit jurnalistului care a moderat dezbaterea celor doi candidaţi la preşedinţie.

Cei din cercul său s-ar fi comportat ca și cum Trump ar fi pozitiv

Meadows spune că Trump a considerat al doilea test ca fiind o „permisiune deplină de a continua ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”. Totuși, șeful său de personal, „i-a instruit pe toți cei din cercul său apropiat să-l trateze ca și cum ar fi pozitiv” pe tot parcursul călătoriei în Pennsylvania. Cu o zi înainte de dezbaterea cu Joe Biden, pe 28 septembrie, Trump a susținut, de asemenea, o conferință de presă în Rose Garden „despre munca pe care o făcusem cu toții pentru a combate Covid-19”.

„În mod oarecum ironic, având în vedere circumstanțele sale”, scrie Meadows, Trump a vorbit despre o nouă strategie de testare „care ar trebui să ofere citiri mai rapide și mai precise despre dacă cineva a fost pozitiv sau nu”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel