Doi membri ai Congresului SUA au Coronavirus

Steag SUA
Steag SUA

Autoritățile din Statele Unite ale Americii au anunțat că doi congresmeni au fost infectați.

Doi congresmeni americani au fost infectaţi cu noul coronavirus, devenind primii membri ai Congresului SUA care sunt testaţi pozitiv pentru Covid-19, în timp ce pandemia se răspândeşte în Statele Unite, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Reprezentantul republican Mario Diaz-Balart a anunţat pe Twitter că a început să prezinte simptome sâmbătă, la o zi după ce se autoizolase la Washington.

"Mă simt mult mai bine", a scris Diaz-Balart într-un mesaj difuzat pe Twitter miercuri seara. Cu toate acestea, este important ca toată lumea să ia în serios aceasta şi să urmeze recomandările Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor pentru a evita îmbolnăvirea şi a reduce răspândirea acestui virus, a scris congresmanul american.

Al doilea congresmen testat pozitiv 

În Utah, reprezentantul democrat Ben McAdams este al doilea congresman care a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

”După ce am avut un frison sâmbătă seara, când m-am întors de la Washington, simptomele mele s-au agravat, am avut febră, tuse uscată, respiraţie dificilă şi mă aflu în carantină” la domiciliu, a afirmat McAdams. El a adăugat că a făcut un test marţi şi că a primit un diagnostic pozitiv miercuri.

Câţiva membri ai Congresului se află deja în carantină după ce au intrat în contact cu un bărbat care a participat la o conferinţă a conservatorilor, în apropiere de Washington, înainte ca acesta să fie testat pozitiv pentru Covid-19.

În Statele Unite au fost înregistrate peste 7.700 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 118 decese, potrivit Universităţii John Hopkins.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel