Doctorul din Iași detașat în Suceava: „N-am putut să spun nu unei astfel de solicitări. Suntem pregătiți din timpul rezidențiatului”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Doctorul ieșean Petruța Moroșan a vorbit despre detașarea sa la spitalul din Suceava.

Doctorul ieșean Petruța Moroșan a vorbit, la Digi 24, despre detașarea sa la spitalul din Suceava.

„N-am putut să spun nu unei astfel de solicitări. Noi, ca și medici de urgență, suntem pregătiți din timpul rezidențiatului pentru astfel de situații. Bine, nu se gândește nimeni chiar la o situația ca cea actuală, dar suntem pregătiți. Aici, spitalul avea nevoie de medici în continuare, având în vedere că colegii noștri au ieșit pozitiv și nu puteau să vină la muncă în condițiile date. După ce am fost asigurați că secția a fost decontaminată și suntem în siguranță să consultăm – nu ne-am fi expus nici noi în mod excesiv – am fost de acord să consultăm și aici, cu măsuri de protecție care sunt necesare", a spus dr. Petruța Moroșan.

„Știam că nu voi intra în contact cu cei contaminați”

Întrebat dacă i-a fost teamă să fie transferată la Iași, medicul a spus: „Nu, fiindcă știam că nu vom intra în contact cu cei contaminați și că suntem doar medicii care venim de la Iași, secția fiind proaspăt decontaminată. S-au făcut verificări chiar înainte să venim noi aici. Am fost asigurați că suntem în siguranță, nu am fost trimiși pur și simplu".

În legătură cu cazul de la Orăștie, doctorul din Iași a spus: „Despre știrea de azi am aflat tot acum, înainte să intru direct, nu am avut timp să văd știrile. Cred că sunt sperați probabil pentru că nu au materiale de protecție, nu știu chiar ce s-a întâmplat acolo. Dar cred că dacă ar avea tot ce este nevoie, materiale de protecție, dezinfectante și s-ar simți în siguranță, ar merge și la muncă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel