Doar vaccinații și cei trecuți prin boală vor primi vin fiert la târgul de Crăciun din Hamburg

Doar vaccinații sau și cei trecuți prin boală vor primi vin fiert la târgul de Crăciun din Hamburg  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Doar vaccinații sau și cei trecuți prin boală vor primi vin fiert la târgul de Crăciun din Hamburg / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Autoritățile din Hamburg au decis ca doar cei vaccinați sau trecuți prin boală să poată cumpără vin fiert la târgul de Crăciun.

La târgul de Crăciun din Hamburg, doar cei care sunt vaccinați împotriva COVID-19 sau care au trecut recent prin boală se vor putea răsfăța cu vin fiert, migdale confiate sau turtă dulce, sub luminile festive, în acest an.

Persoanele nevaccinate se vor putea bucura în continuare de târgul de Crăciun, vor putea asculta colinde și admira tarabele. Însă, secțiunea gastronomică a târgului va fi interzisă nevaccinaților și va fi situată în spatele unui gard, iar paznicii vor verifica dovada vaccinării sau recuperării.

Această măsură care vizează târgul de Crăciun este cel mai recent exemplu de reguli noi din Germania, țară care speră să treacă prin al patrulea val de coronavirus fără a impune o carantină generală și să îi determine astfel pe cei nevaccinați să se imunizeze.

De asemenea, unele companii construiesc zone separate în cantine pentru cei care sunt vaccinați. Mai mult de 16 state ale Germaniei, inclusiv Berlinul, au decis obligativitatea vaccinării sau dovada recuperării după boală pentru a avea acces la orice servicii gastronomice.

„Trebuie să existe restricții de acces”, a spus Marion Begas în timp ce își amenaja standul de ceramică în târg. „Este o modalitate de a proteja pe toată lumea”, a continuat acesta.

Germania, rată de vaccinare destul de scăzută

Germania are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest, 67%, iar oficialii spun că este imperativ să se imunizeze mai mulți oameni, deoarece țara raportează noi niveluri record ale ratei de infecție.

Totuși, încă nu există un consens politic în Germania pentru vaccinurile obligatorii care au fost implementate în anumite sectoare din alte țări vecine.

Între timp, restricționarea accesului la locurile sociale pentru cei care sunt vaccinați, recuperați sau care au un test negativ nu a sporit rata de vaccinare suficient pentru a atinge nivelurile considerate a oferi protecție sporită.

Celebrele piețe de Crăciun din Germania au fost suspendate anul trecut din cauza pandemiei. Anul acesta, având în vedere că acestea s-au deschis, trebuie să respecte reguli stricte de siguranță, care variază de la țară la țară și se schimbă în mod constant pe fondul unei creșteri a infecțiilor în Europa.

Vânzătorii spun că sunt fericiți că își pot instala tarabele în acest an, dar se tem că reglementările le vor afecta afacerile. Unii organizatori de piață spun că incertitudinea este prea mare pentru a risca organizarea evenimentului, potrivit in-cyprus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel