Distanțarea socială ar putea dura până la 6 luni în Marea Britanie

Autorități din Marea Britanie susțin că distanțarea socială a populației nu se va reduce mai devreme de șase luni de zile. O evaluare a restricțiilor va fi făcută la fiecare trei săptămâni. 

Marea Britanie nu va putea reveni la o viaţă normală mai devreme de şase luni sau mai mult din cauza pandemiei cu noul coronavirus, dar măsurile de izolare completă decise în urmă cu o săptămână vor putea fi ridicate progresiv, în funcţie de concluziile evaluărilor care se vor face periodic, a afirmat şefa adjunctă a serviciilor sanitare britanice, Jenny Harries, transmit Reuters, Press Association şi AFP, scrie Agerpres.

Harries a avertizat duminică într-un briefing că ar fi "periculos" ca izolarea decisă lunea trecută pentru trei săptămâni să fie ridicată brusc, chiar dacă se arată eficientă în ce priveşte încetinirea propagării bolii, pentru că acest lucru ar putea duce la un reviriment al virusului.

Măsurile sunt reexaminate la fiecare trei săptămâni 

Ea a precizat că măsurile vizând limitarea răspândirii virusului vor fi reexaminate din trei în trei săptămâni pe o perioadă de "probabil şase luni" sau mai mult. Acest lucru "nu înseamnă însă că vom rămâne în izolare totală timp de şase luni", a subliniat Harries.

"Sperăm că vom putea ajusta progresiv unele măsuri de distanţare socială pentru a reveni treptat la normal", a menţionat ea.

Ultimul bilanţ oficial al noului coronavirus în Marea Britanie, comunicat duminică, este de 19.552 de persoane infectate şi 1.228 de decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel