Distanțare socială: „Doza virală” ar putea dicta severitatea simptomelor Covid-19

Distanțarea socială ar putea avea un alt efect benefic, pe lângă limitarea răspândirii noului coronavirus.

Distanțarea socială ar putea avea un alt efect benefic, pe lângă limitarea răspândirii noului coronavirus, conform Daily Mail. Publicația engleză a citat oamenii de știință, care au descoperit că simptomele infectaților sunt mai ușoare dacă doza de infectare este mai mică.

În cazul unei doze virale mari, Covid-19 are o pornire mai puternică și ridică riscul ca sistemul imunitar al pacientului să fie suprasolicitat în timpul bătăliei.

Oamenii își pot reduce șansele unei infecții inițiale prea mari prin distanțarea socială impusă aproape pe tot globul, respectând astfel regulile de a nu lua contact personal cu alte persoane.

Cum este posibil

Cineva infectat indirect, atingând o clanță contaminată de un alt infectat (și apoi infectându-se cu propria mână), ar putea avea simptome mai ușoare decât cineva care inhalează direct tusea unei persoane care suferă de Covid-19, au spus experții.

Explicația pentru această desfășurare a acțiunii vine de la sistemul imunitar, care are mai mult timp să se ocupe de infecție, înainte să devină copleșit de luptă și de apariția simptomelor.

Medicii, cel mai expuși bolii grave

Așadar, medicii, care ar putea lua contact față-în-față cu pacienții bolnavi, se pot îmbolnăvi mai rău din cauză că sunt expuși unor cantități mai mari ale virusului.

„În general cu aceste boli respiratorii, rezultatele infecției – dacă te îmbolnăvești grav sau dacă răcești puțin – pot fi determinate de cât de mult virus intră în corp și declanșează infecția", a spus prof. Wendy Barclay, expert în boli infecțioase la Colegiul Imperial din Londra.

Totul depinde de doze

„Totul depinde de mărimea armatelor de ambele părți ale bătăliei, fiindcă o armată largă a virusului este greu de învins pentru armata sistemului nostru imunitar", a mai spus ea.

Virușii îmbolnăvesc oamenii multiplicându-se rapid odată ce intră în corp și ajungând la numere foarte mari, încât organismul luptă săptămâni întregi pentru a-i învinge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel