Dispozitivul care REDUCE șansele de a contracta COVID-19

Virușii respiratori, inclusiv COVID-19, prosperă în frig și călătoresc mai ușor de la gazdă la gazdă în aerul uscat.

Utilizarea unui umidificator vă poate reduce șansele de a contracta COVID-19. „Când aerul rece în aer liber, cu puțină umiditate, este încălzit în interior, umiditatea relativă a aerului scade la aproximativ 20%”, a declarat Akiko Iwasaki, imunobiolog la Universitatea Yale, într-un comunicat.

Umiditatea relativă (HR) este o măsură a cât de saturat este aerul cu vapori de apă. De pildă, într-o cameră cu umiditate relativă de 40%, aerul deține 40% din cantitatea totală de umiditate pe care ar putea să o dețină în total. Cu cât aerul este mai uscat, cu atât este mai mică umiditatea relativă și este mai ușor să se răspândească virușii, inclusiv coronavirusul.

Umidificatorul, soluția pentru a nu contracta COVID-19

De aceea, Linsey Marr, cercetător în aerosoli de la Universitatea Virginia Tech, care studiază transmiterea coronavirusului, recomandă utilizarea unui umidificator în casă.

„Ați putea investi într-un umidificator și setați-l să mențină umiditatea la peste 40%, dar sub 60% în timpul iernii”, a declarat ea pentru Business Insider. „Virusul nu supraviețuiește la fel de bine în aceste condiții, iar răspunsul dvs. imunitar funcționează mai bine decât atunci când aerul este uscat”, a mai precizat aceasta. Acest lucru se datorează faptului că particulele de coronavirus din aerul mai uscat și mai umed absorb mai puțină umiditate și, prin urmare, rămân în aer mai mult timp. Acest lucru le face mai susceptibile de a fi inhalate și de a infecta o persoană.

În plus, particulele de coronavirus devin mai stabile pe măsură ce temperaturile și nivelurile de umiditate scad, ajutându-le să rămână suficient de stabile pentru a infecta o nouă gazdă la sosire. Totodată, temperaturile mai ridicate pot, de asemenea, împiedica răspândirea virusului pe suprafețe, deși acel tip de transmisie este rar.

Umiditatea ajută sistemul imunitar

Umiditatea relativă de 40 până la 60% aduce beneficii și sistemului imunitar. În această toamnă, s-a lansat o petiție care solicită Organizației Mondiale a Sănătății să stabilească orientări pentru nivelul de umiditate din interior. Acesta numește o valoare de 40-60% de umiditate drept „un punct dulce”, deoarece aerul interior din această zonă „permite nasului și gâtului nostru să mențină răspunsuri imune robuste” împotriva multor viruși, potrivit Science Alert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel