Dispare SARS-CoV-2? Virgil Musta, datele momentului

Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a vorbit despre presupusa dispariție a noului Coronavirus COVID-19. 

”Dacă luăm în considerare alt virus, cum este coronavirusul obișnuit, știm că acest virus produce epidemii și infecții mai frecvente în perioada noiembrie decembrie și aprilie până la sfârșitul lunii mai. Dacă luăm gripa, știm că virusul gripal produce infecții la începutul anului - ianuarie, februarie- posibil ca și SARS-CoV-2 să aibă o astfel de sezonabilitate, dar rămâne să vedem acest lucru” a spus Virgil Musta, la Digi24. 

Medicul din Timișoara a subliniat că elementul principal e distanțarea fizică. 

O teorie care circulă este că asimptomaticii nu transmit virusul. Întrebat despre această teorie, dr. Virgil Musta a spus că ”nu sunt studii legate de contagiozitatea pacienților asimptomatici.” 

”Eu cred că sunt ipoteze și multe apar legate de anumite interese” a subliniat medicul din Timișoara. El a mai precizat că, la o conferință internațională, în care s-a discutat despre cazurile mai reduse din Estul Europei, s-a constatat că acest lucru se datorează măsurilor luate în aceste țări, rapide și dure. ”În continuare trebuie să fim prudenți, nu cred că este greu să purtăm o mască în momentul în care intrăm într-o aglomerație. Nu e necesar să porți masca în aer liber sau când ești singur în mașină, dar în spații închise cred că trebuie să ne obișnuim cu acest gest” a conchis medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel