Directorul OMS: „Până la finalul acestui an am putea avea un vaccin“

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a venit cu un mesaj care oferă speranțe privind obținerea unui vaccin anti COVID-19.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, oferă speranțe privind obținerea unui vaccin capabil să imunizeze populația împotriva COVID-19.

”Vom avea nevoie de vaccinuri și există speranță că până la finalul acestui an am putea avea un vaccin. Există speranță”, a spus Ghebreyesus, fără a da mai multe detalii.

În schimb, șeful OMS a făcut apel la solidaritate și angajament politic al tuturor liderilor pentru a asigura o distribuire egală a vaccinurilor atunci când vor fi disponibile, scrie libertatea.ro

În prezent, nouă vaccinuri experimentale sunt în programul COVAX, al OMS, care vizează să distribuie două miliarde de doze până la finalul anului 2021.

Mecanismul COVAX, condus de Alianța pentru Vaccinuri (GAVI) împreună cu Coaliția pentru inovații în domeniul pregătirii pentru epidemii (CEPI) și OMS, urmărește să accelereze dezvoltarea și fabricarea de vaccinuri împotriva COVID-19 și să garanteze un acces corect și echitabil pentru fiecare țară din lume, potrivit Libertatea.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel