Directorul OMS cere amânarea administrării celei de-a treia doze de vaccin

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a cerut o amânare de două luni a administrării dozelor de rapel anti-COVID, la doar câteva zile după ce mai multe ţări, inclusiv SUA, au confirmat că intenţionează să ofere o a treia doză de vaccin.

Vorbind la o conferinţă de presă, Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că este „dezamăgit” că ţările au încercat să îşi vaccineze întreaga populaţie în detrimentul persoanelor vulnerabile din alte ţări şi a pus sub semnul întrebării eficacitatea dozelor de rapel, potrivit Mediafax.

"Există o dezbatere şi nu există un consens cu privire la eficienţa unei a treia doze", a spus Tedros.

Tedros a mai spus că ţările care controlează mijloacele de producere a vaccinurilor - în special ţările G20 - ar trebui să facă mai mult pentru a se asigura că vaccinurile sunt accesibile în întreaga lume.

Din cele 4,8 miliarde de doze administrate la nivel global, 75% au fost adiministrate în 12 ţări, a adăugat el.

Ce spune Valeriu Gheorghiță

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 ar urma să înceapă în România cel mai târziu la începutul lunii octombrie, a spus la Digi 24 medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Acesta  a mai declarat că, cel mai probabil, cei care s-au vaccinat cu Astra Zeneca vor face a treia doză cu un vaccin pe bază de ARN mesager.

„Dacă Agenția Europeană a Medicamentului face această recomandare la început de septembrie, așa cum noi estimăm, cel mai târziu la începutul lunii octombrie vom putea demara această etapă de administrare a celei de-a treia doze”, a spus Gheorghiță.

Administrarea celei de-a treia doze va începe cu personalul medical și persoanele din categorii vulnerabile. Apoi vor fi eligibili și cei din alte categorii, a precizat medicul.

Vezi și: Pfizer - BioNTech, PRIMUL vaccin COVID aprobat de FDA. A trecut cele mai STRICTE teste

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel