Directorul general al Pfizer crede că vom avea nevoie de imunizare anti-Covid în fiecare an

Vaccin Covid-19 / Imagine de x3 de la Pixabay
Vaccin Covid-19 / Imagine de x3 de la Pixabay

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, crede că vom avea nevoie de imunizare anti-Covid în fiecare an, 'la fel cum procedăm în cazul vaccinării antigripale'.

Directorul general al Pfizer, consideră că, din cauza potențialului virusului de a dezvolta noi tulpini și a scăderii, în timp, a protecției vaccinurilor, cel mai probabil vom avea nevoie de imunizare anti-Covid în fiecare an, scrie Business Insider.

„Scenariul cel mai probabil este că vom avea nevoie de vaccinare anuală, la fel cum procedăm în cazul vaccinării antigripale”, a declarat Albert Bourla pentru Insider.

Jurnaliștii de la Insider mai notează că declarațiile lui Albert Bourla sunt un semn că, probabil, noul coronavirus va fi cu noi pentru totdeauna, iar oamenii vor învăța să-i limiteze daunele. 

Bourla spune că este „probabil” să apară în cele din urmă o variantă de coronavirus rezistentă la vaccin

Zilele trecute, directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat, pentru Fox News, că este „probabil” să apară în cele din urmă o variantă de coronavirus rezistentă la vaccin.

„De fiecare dată când apare o variantă în lume, oamenii de ştiinţă o cercetează pentru a vedea dacă această variantă poate evita protecţia oferită de vaccinul nostru. Nu am identificat încă una, dar credem că este probabil să apară", a spus Bourla.

Acesta a adăugat că Pfizer ar putea produce noi versiuni ale vaccinului său pentru a combate o astfel de variantă în termen de trei luni de la descoperirea sa.

„Am construit un proces care, în termen de 95 de zile din ziua în care identificăm o variantă ca fiind o variantă de îngrijorare, vom putea avea un vaccin împotriva acesteia", a spus Bourla, notează Mediafax.

Experţii avertizează că rate mai mari de circulaţie şi transmitere a virusului creează „mai multe oportunităţi pentru apariţia de noi mutaţii”.

Şansa ca o astfel de variantă să apară scade odată cu creşterea ratei de vaccinare.

Bourla, despre a treia doză de vaccin

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, declara în luna mai a.c. că oamenii vor avea nevoie de o altă doză de vaccin împotriva coronavirusului după opt luni de la imunizare, pentru a combate mutațiile care au apărut de la dezvoltarea vaccinului original, a scris Greek Reporter. El a făcut aceste declarații la Delphi Economic Forum VI din Atena.

De la începutul acestui an s-a tot discutat despre faptul că noile variante ale coronavirusului au apărut în întreaga lume și că ar putea fi necesară o a treia doză de vaccin. Variantele au fost urmărite în Marea Britanie, India, Africa de Sud, Brazilia, New York și multe alte zone din întreaga lume, deoarece virusul a găsit gazde la cei care nu primiseră încă vaccinurile și a suferit mutații.

„Ar trebui să fim precauţi până la încheierea studiilor clinice, dar dovezile de până acum sunt încurajatoare.”, spunea Albert Bourla (vezi mai multe AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel