EXCLUSIV  Directiva Copyright, Art. 11: Căutarea pe Google, schimbări majore. Ce nu veți mai găsi

Directiva europeană a drepturilor de autor sau Directiva Copyright a dat naștere la nenumărate controverse, unele dintre ele avertizând chiar la introducerea unui nou tip de cenzură pe Internet.

Discuții extrem de intresante despre consecințele acestei Directive a drepturilor de autor s-au purtat în studiolul DCNews cu lect. univ. dr. Victor Negrescu, prorector SNSPA, și cu Nicolae Constantinescu, fondatorul unei platforme online. Una dintre principalele probleme care va apărea după intrarea în vigoare a acestei directive europene se referă la preluarea știrilor și a altor informații de către motoarele de căutare sau de site-urile de socializare. 

Prin urmare, dacă o persoană caută pe Google o informație, nu o va găsi decât în sursele de informare acceptate de Google. 

”Dacă eu caut pe Google știrea cu Negrescu la DCNews n-o s-o mai găsesc, pentru că Google, ca să citeze DCNews, trebuie să vă plătească. Lucru care se poate întâmpla sau nu. Această soluție a fost testată în Germania și Spania. Când s-a introdus în Spania Google News a dispărut! Ei, dacă eu, mâine, vreau să fac un site de știri va fi foarte greu să mai mă fac cunoscut. Va fi foarte greu să mă popularizez fără a avea acces la un motor de căutare”, a explicat Victor Negrescu, prorector SNSPA.

”Fără Google, fără Facebook, fără Yahoo va fi foarte greu să mai crească vreun site. Aceste platforme ar urma să fie înlocuite de colectori de taxe, care vor crea niște platforme limitate care vor spune: tu, DCNews te înscrii la mine, îți dau niște bani și eu vând mai departe. Practic, se vor crea niște centre care vor comasa drepturile de autor care vor plăti site-urilor mici aproape nimic!” a mai explicat Negrescu.

Ce se va întâmpla cu difuzarea și, mai ales, cu redifuzarea informațiilor puse în spațiul public de diferite site-uri, bloguri sau alte platorme web, cât și cum va fi afectată democrația online și libertatea presei puteți afla din interviul de mai jos:

VIDEO

 

Citește și:

#SaveTheInternet. Directiva europeană a drepturilor de autor, dezbaterea momentului

Vot UE: Reformă drepturi de autor. Probleme pentru giganții digitali

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel