EXCLUSIV  Diplomat român, testat pozitiv cu COVID-19. MAE, detalii privind procedura de izolare

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

MAE a oferit detalii cu privire la diplomatul român testat pozitiv cu noul coronavirus.

Este vorba despre un diplomat român din Luxemburg care, așa cum anunța MAE în urmă cu câteva zile, a fost testat pozitiv cu COVID-19. Într-un răspuns adresa DC NEWS, Ministerul de Externe a precizat că în Luxemburg se află 5 membri ai personalului diplomatic și consular. Activitatea Ambasadei României în Luxemburg a fost suspendată temporar după ce un diplomat român a fost testat pozitiv.

„Pe schema de personal a Ambasadei României în Marele Ducat al Luxemburgului sunt încadrate 5 persoane: 3 membri ai Corpului diplomatic și consular al României (inclusiv șeful de misiune) și 2 persoane cu atribuții tehnico-administrative. Toate cele 5 persoane sunt însoțite la misiune de membrii de familie.

Din data de 19 martie 2020, dată la care unul dintre diplomații români din cadrul misiunii a fost testat pozitiv cu COVID-19, întreg personalul misiunii, împreună cu membrii de familie, se află în autoizolare. Menționăm că, în afara de diplomatul român testat pozitiv cu COVID-19, nicio altă persoană din cadrul misiunii diplomatice nu prezintă simptome specifice infectării cu acest virus, măsurile luate având caracter preventiv.

Cu aceeași dată, activitatea Ambasadei României în Marele Ducat al Luxemburgului a fost suspendată temporar, pentru a putea permite luarea tuturor măsurilor de protecție care se impun în astfel de situații”, ne-a precizat MAE.

Proceduri de autoizolare pentru a preveni răspândirea virusului

În ceea ce privește îmbolnăvirea, diplomatul român a fost testat pozitiv pe 19 martie 2020, dar acesta se afla în autoizolare încă din 12 martie după ce a intrat în contact în seara zilei de 10 martie cu persoane pozitive COVID-19. 

„Primul caz de autoizolare al unei persoane din cadrul Ambasadei României în Marele Ducat al Luxemburgului a fost semnalat la data de 12 martie 2020, dată la care diplomatul român depistat pozitiv cu COVID-19 în data de 19 martie 2020 a aflat că una dintre persoanele cu care a intrat în contact în seara zilei de 10 martie 2020 a fost depistată pozitiv cu COVID-19.

Din acel moment, diplomatul român s-a autoizolat și nu a mai intrat în contact cu ceilalți membri ai misiunii diplomatice, a notificat autoritățile din statul de reședință și a luat toate măsurile de protecție care se impun în astfel de situații”.

În ceea ce privește riscul răspândirii, având în vedere că în multe state personalul diplomatic al Ambasadelor locuiește împreună, cu familiile, fie în Ambasadă fie în complexe rezidențiale, MAE afirmă: 

„Din data de 19 martie 2020, întregul personal al Ambasadei României în Marele Ducat al Luxemburgului, împreună cu membrii de familie, se află în autoizolare în locuințele situate în afara misiunii diplomatice și respectă regulile și procedurile impuse de statul de reședință. 

Pe durata autoizolării, personalul misiunii diplomatice intră în contact exclusiv cu membrii de familie, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție corespunzătoare, în scopul de a preveni o eventuală răspândire a COVID-19 între aceștia.

Autoizolarea personalului din cadrul Ambasadei României în Marele Ducat al Luxemburgului va dura 14 zile, calculate de la data confirmării infectării cu COVID-19 a diplomatului român”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel