EXCLUSIV  DIFTERIE. România cumpără SUTE de VACCINURI. Alexandru Rafila: Nu există altă cale!

România își pregătește stocul de vaccinuri împotriva difteriei.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a solicitat instituţiei omoloage din Brăila transferul cu titlu gratuit a 600 de doze de vaccin pentru difterie, ca măsura de precauţie în contextul situaţiei epidemiologice din Ucraina, unde, în ultimele două luni, au fost înregistrate zeci de cazuri de difterie.

"În depozitul DSP nu există, în momentul de faţă, nicio doză de vaccin pentru difterie şi am solicitat transferul cu titlu gratuit a 600 de doze de la DSP Brăila, pentru ca acestea să fie distribuite către medicii de familie. Este o măsură de precauţie", a declarat, pentru Agerpres, directorul DSP, Mihaela Nicolau.

Părinţii copiilor trebuie să fie vaccinaţi

Ea a mai spus că părinţii copiilor care trebuie să fie vaccinaţi sunt receptivi la acţiunile medicilor de familie.

"Având în vedere că în România nu s-au mai înregistrat cazuri de difterie de 30 de ani, am reamintit medicilor de familie definiţia de caz şi problemele de sănătate speciale conexe care trebuie să facă obiectul supravegherii epidemiologice", a menţionat directorul DSP, citează Agerpres.

Potrivit sursei, difteria este o boală cu transmitere pe cale aerogenă, iar vaccinarea este singura metodă de prevenire a apariţiei ei.

Vaccinul, singura cale de a lupta împotriva difteriei

Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila,  şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş" din Bucureşti, a declarat, într-un interviu pentru DCNews că "În afară de vaccin, nu există altă cale de a împiedica această boală. Gândiți-vă că noi aveam zeci, sute de mii de cazuri de difterie în trecut, până să apară vaccinarea. Ea trebuie prevenită în mod specific, sigur că măsurile igienice sunt importante, dar contactul cu o persoană care este infectată poate să ducă la apariția bolii la persoana receptivă care nu este protejată împotriva difteriei, să spunem, datorită vaccinării."

Citește interviul în exclusivitate pentru DC News, cu medicul Alexandru Rafila despre pericolul difteriei: Difteria, boala foarte periculoasă de la granița României. Prof. dr. Rafila, interviu: Pericol pentru români. Cum se manifestă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel