Urmărește emisiunea live


Dietele care te îmbolnăvesc. Nutriționist: Îți pot dăuna sănătății pe termen lung

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Nutriționistul Cori Grămescu a atras atenția asupra dietelor care te pot îmbolnăvi. Mare atenție, dacă te-ai hotărât să dai jos câteva kilograme.

"Slăbitul nu e un sprint, ci un maraton. Contrar opiniei generale, cum că slăbitul ar trebui să fie un proces rapid oricând simțim nevoia să scăpăm de câteva kilograme, ”dietele-fulger” îți pot dăuna mai mult sănătății pe termen lung, deși pot avea rezultate rapide pe termen scurt. Pierderea permanentă în greutate este obiectivul de bază atunci când începi să mănânci sănătos și să faci mișcare zilnic - pentru că ar trebui să-ți dorești un stil de viață sănătos, iar asta înseamnă energie, concentrare, formă fizică bună, optimism și multe alte schimbări benefice, care, până la urmă, devin obișnuințe.

Pentru a obține toate acestea, odată ce ne începem procesul de slăbire, trebuie să avem răbdare. Răbdarea e cuvântul-cheie pentru orice transformare permanentă din viața noastră. Pentru a avea răbdare, trebuie să știm clar ceea ce vrem să obținem și să ne exersăm anumite abilități, ca să ne dezvoltăm anduranța, rezistența și degajarea în ceea ce privește procesul respectiv. După cum am citit undeva, ”fără răbdare, te poți trezi că iei decizii care duc la rezultate pe termen scurt, dar la dezamăgiri pe termen lung”. 

Ce-ar fi dacă, în loc să îți dorești constant să slăbești și să transformi asta într-o obsesie, te-ai putea gândi la alegerile tale în ideea de a avea ”un stil de viață pentru o greutate mai scăzută”? Asta înseamnă că, oricum am alege să ne petrecem zilele, ceea ce facem ne ajută să ne simțim mai bine. De la alimentație, la felul în care ne petrecem timpul liber, oamenii cu care ne întâlnim și gândurile pe care le avem, scopul nostru e să facem tot ceea ce putem ca să ne simțim bine: să avem energie, să fim optimiste, entuziaste și încrezătoare", a explicat Cori Grămescu pe Facebook.

Ce trebuie să mâncăm pentru a slăbi

"Un meniu bazat pe consumul regulat de alimente naturale, bogate în vitamine și cât mai puțin procesate sunt esențiale pentru o dietă eficientă care își menține rezultatele în timp. Și, desigur, hidratarea și mișcare nu trebuie să lipsească nici ele dintr-un stil de viață sănătos. Însă pentru a putea construi un stil de viață sănătos avem nevoie de o bază de informații corecte, științifice, fără mituri și trucuri care să ne pună sănătatea în pericol", punctează nutriționistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel