DIETĂ. Ayran, băutura cu care nu știai că poți să slăbești

Ayranul este o băutură răcoritoare și sănătoasă care te poate ajuta să slăbești.

Specific bucătăriei turcești, ayranul este un amestec de iaurt, apă și sare. Consumă-l ca atare și vei observa că, în scurt timp, talia va fi mai subțire, iar grăsimea de pe abdomen va dispărea încetul cu încetul.

Cum se prepară ayranul

Ayranul se prepară foarte simplu. Ai nevoie de următoarele ingrediente:

- iaurt simplu degresat (400 gr)
- apă plată (1 l)
- sare.

Într-un blender, adaugi întâi iaurtul și apă, apoi sarea, puțin câte puțin, până ce ajungi la gustul care îți place. În funcție de preferințele tale, o poți modifica, astfel încât să își păstreze calitățile necesare arderii grăsimilor. În ayran se poate adăuga piper, usturoi, mentă sau chimen. Este indicat să folosești foarte puțină sare în ayran.

Aport nutrițional  

Deoarece este realizat din iaurt, ayranul păstrează proprietățile nutriționale ale acestuia, adică îți furnizează probiotice necesare bunei funcționari a tranzitului intestinal, proteine, vitaminele B6, B12, B2, calciu, magneziu și potasiu. Totodată, ayranul este și hidratant, datorită conținutului mare de apă.

Pentru a putea slăbi, este recomandat să consumi 1-1,5 l de ayran pe zi. La fiecare 3-4 ore, este indicat să bei un pahar de ayran, dar este esențial să consumi această băutură înainte de fiecare masă, pentru a dobândi rapid senzația de sațietate.

Ayranul alungă poftele alimentare și te determină sa tăi o porție generoasă de calorii din meniul zilnic. În plus, poți înlocui masa de seară cu un pahar de ayran. Băutură poate fi adăugată și în salate sau supe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel