EXCLUSIV  DIABET: Medicament din prima linie, de negăsit în farmacii. De ce NU este o criză - VIDEO

Farmacie
Farmacie

Deși medicamentul administrat pacienților cu diabet de peste 60 de ani a avut momente în care a fost de negăsit în farmacii, n-a fost o criză pentru pacienți. Care e explicația? 

”Au fost niște discontinuități chiar la utilizarea metforminului, în contextul în care, de pe piață, au lipsit chiar anumite denumiri comerciale ale substanței active metformin, despre care știm cu toții că reprezintă prima linie de abordare terapeutică pentru diabetul zaharat. Are o vârstă de 62-63 de ani de când este utilizat în tratamentul diabetului. E adevărat că au lipsit anumite branduri, dar, totodată, pacienții au regăsit în farmacii produse generice pentru metformin. Este important de subliniat că chiar dacă anumite firme au fost în incapacitatea de a asigura medicamentul, totuși, în farmacie au existat generice. Nu putem spune că există o criză în farmacii. Noi trebuie să asigurăm pacienților noștri medicația, care asigură, de fapt, un risc foarte mic de apariție a complicațiilor cronice și, mai ales, a complicațiilor de tip cardio-vascular” a subliniat prof. dr. Gabriela Radulian, de la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice "Prof. Dr. N. Paulescu", în interviul DCNews și DCMedical. 

Vezi mai mult în video: 

Interviul a fost realizat de către jurnalistul Val Vâlcu și le-a avut ca invitate pe prof. dr. Gabriela Radulian, de la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ”Prof. Dr. N. Paulescu” din București, și pe dr. Gabriela Saulea, medic și coordonator de programe medicale în cadrul Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, una dintre cele mai cunoscute asociații de pacienți din țară.

Vezi și: EXCLUSIV Accesul pacienților cronici la medicamente în România. Interviurile DC News și DC Medical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel