Diabet, efect secundar neașteptat la pacienții care au depășit Covid-19

Diabet, efect secundar neașteptat la pacienții care au depășit Covid-19
Diabet, efect secundar neașteptat la pacienții care au depășit Covid-19

Covid-19, atunci când se dezvoltă într-un mod serios, are ca efecte periculoase inflamarea internă, dar și probleme de insulină care, în unele cazuri, ar putea duce la apariția diabetului.

Deși această boală care determină niveluri ridicate de glucoză în sânge este considerată un factor de risc, ar putea fi acum și una dintre sechelele Covid-19.

Potrivit unui articol publicat în noiembrie în revista Diabetes, Obesity and Metabolism și citat într-un raport Business Insider, mai mult de unul din 10 pacienți cu coronavirus care trebuiau spitalizați au fost diagnosticați ulterior cu diabet.


În unele dintre aceste cazuri, este posibil ca pacienții din studiu, la care au participat 3.711 voluntari, să fi avut deja diabet nediagnosticat înainte de a fi spitalizați pentru Covid-19, potrivit cercetătorilor.

Cu toate acestea, dovezile sugerează următorul lucru: Covid-19 poate fi suficient pentru a agrava bolile metabolice pe care pacienții le au deja și se poate ajunge la diabet de tip 2, a declarat pentru Business Insider dr. José Alemán, profesor asistent de endocrinologie la Lagone Health.

„Condițiile de stres conduc la niveluri ridicate de hormoni de reglementare care cresc glicemia pentru a ajuta organismul să lupte împotriva amenințării cu care se confruntă, cum ar fi boala sau rănirea”, explică Aleman. „Pentru persoanele cu patologii anterioare, acest lucru poate fi prea periculos.” Dintre aceste patologii anterioare, se remarcă prediabetul, obezitatea, rezistența la insulină sau hipertensiunea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel