Dezinfecţie la Ministerul Sănătăţii, după ce o angajată a fost depistată cu coronavirus

Sediul Ministerului Sănătăţii va intra în procedură de dezinfecţie, după ce o angajată a fost confirmată cu noul coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Oana Grigore, a confirmat pentru Agerpres: 'Se dezinfectează Ministerul Sănătăţii. Este o procedură care se face în contextul în care este o persoană confirmată', a precizat Oana Grigore. Sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat că o femeie de 41 de ani - cazul 92, internată în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, care s-a întors din Dubai în 8 martie şi a fost confirmată pozitiv în data de 13 martie, este angajată a Ministerului Sănătăţii.

'În prezent se află în curs o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor şi recoltarea probelor, la fel ca la fiecare caz depistat pozitiv. De asemenea, contacţii direcţi ai persoanei se află în autoizolare la domiciliu', arată sursa citată. În cadrul Ministerului Sănătăţii au mai fost luate şi alte măsuri pentru prevenirea şi limitarea răspândirii COVID-19.

Potrivit sursei citate, a fost limitat programul cu publicul şi au fost stopate audienţele pentru o lună. Au fost distribuite măşti şi produse dezinfectante pentru mâini şi suprafeţe. La intrarea în instituţie sunt completate chestionarele pentru monitorizare. GCS reaminteşte că rezultatele testelor ministrului Sănătăţii, Victor Costache, şi secretarului de stat Nelu Tătaru sunt negative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel