EXCLUSIV  Dezbatere LIBE despre România. Grapini: ”M-am dus la Timmermans și i-am zis asta!” Fază care nu s-a dat live

Grapini
Grapini

După dezbaterea din Comisia pentru libertăţi civile (LIBE) a Parlamentului European privind situaţia din România, Maria Grapini i-a transmis un mesaj prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Comisia pentru libertăţi civile (LIBE) a Parlamentului European (PE) a adezbătut, luni seară, la Strasbourg, 'situaţia din România, inclusiv independenţa justiţiei'. La reuniunea extraordinară, membrii comisiei au avut un schimb de opinii cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Maria Grapini a fost unul dintre eurdeputații români care au intervenit.

"Când s-a terminat dezbaterea, i-am reproșat domnului Timmermans că nu a răspuns la întrebări concret şi am profitat, astăzi, şi am intervenit în Plenul Parlamentului, ca să audă şi restul lumii şi colegii mei din Parlament. Un înalt demnitar care vine la o dezbatere la Comisia LIBE, atunci când i se pun întrebări concrete, trebuie să răspundă.

Nu doar că nu a răspuns la întrebarea mea sau ale colegilor din România... Nu a răspuns nici la întrebările altor colegi eurodeputaţi din alte state. Un coleg din Cehia a întrebat ce surse de informaţie foloseşte domnul Timmermans şi Comisia când analizează România, ca să le fie clar dacă este afectat statul de drept şi dacă e adevărat că în România nu există independenţa Justiţiei, şi nu a răspuns.

Şi eu am acuzat acest lucru pentru că, dacă la toate verificările MCV şi la toate aceste instituţii pe care le-a enumerat domnul Timmermans - GRECO, Comisia de la Veneţia, Comisia Europeană - nu a stat niciodată de vorbă cu Curtea Constituţională, mi se pare că nu e foarte bine. Trebuie să ascultăm toate părţile interesate, pentru a-ţi face o idee şi să decizi că în România funcţionează sau nu statul de drept", a declarat Maria Grapini pentru DCNews.

Maria Grapini, mesaj pentru Frans Timmermans

"Am dorit să îi transmit domnului Timmermans că în momentul în care orice stat, nu doar România, este analizat şi pus pe ordinea de zi, ar trebui să putem să facem o dezbatere în plenară, noi mâine nu putem vorbi. Este doar pentru România acest regim. Niciodată când s-a analizat o ţară nu a fost interzis să vorbim. Mâine vor vorbi doar şapte oameni, liderii grupurilor politice, care nu sunt români. Nu vom putea să aducem argumente la ce se va spune mâine, în sală.

Al doilea lucru: de ce s-a făcut un regim special pentru România, în această dezbatere? Al treilea: Comisia este obligată nu doar să spună, ci să aducă şi argumente", a mai spus eurodeputatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel