Detoxifierea: cum îți pregătești organismul pentru acest proces

Detox: Sucurile de fructe conțin fructoză, care este tot un zahăr, chiar dacă e natural
Detox: Sucurile de fructe conțin fructoză, care este tot un zahăr, chiar dacă e natural

Vrei să își detoxifici organismul, dar nu știi care este cea mai bună soluție pentru tine? Cum știi ce ți se potrivește? Ce ar putea funcționa pentru tine? Ei bine, atunci când ai nelămuriri, e bine să apelezi la specialiști.

Dacă vrei să te apuci de un proces de transformare interioară și exterioară, uite cum te poți pregăti de treabă. „Detoxifierea va începe cu organele de detoxifiere cele mai puțin afectate. Baza oricărui proces de curățire este colonul. Ulterior, are loc detoxifierea limfatică și a rinichilor”, spune dr. balneolog Suzana Pretorian.

”Detoxifierea presupune activarea circulației și a eliminărilor, dar și reglarea sistemului nervos, etapă care atrage după sine relaxarea mușchilor, a vaselor de sânge și reglarea sistemului hormonal”, explică specialistul.

Ulterior, detoxifierea limfatică trebuie susținută prin hidratare intensă și mișcare, dar moderată. Un corp obosit nu are suficientă energie pentru efort susținut. Așa că e important să îți refaci rezervele energetice prin intermediul alimentelor extrem de nutritive. „Totodată, nu uita să bei apă. Din belșug. Începe-ți dimineața cu apă cu lămâie, cu sucuri de legume. Și bazează-te pe multe legume și fructe. Cu cât mai proaspete, cu atât mai bine. Ține aproape de ceaiuri și de fresh-uri.

Și nu uita: alege să transpiri și să faci cardio. Spor la detox!”, spune dr Suzana Pretorian.

Vezi și:

Detoxifiere - de ce este importantă. Ce trebuie să eviți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel