Deținuții Pentitenciarului Bistrița diagnosticați cu virusul COVID-19, transferați la Jilava

Un număr de 31 de deţinuţi de la Penitenciarul Bistriţa, care au fost confirmaţi cu COVID-19, au fost transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava pentru tratament. 

 

Un număr de 31 de deţinuţi de la Penitenciarul Bistriţa, care au fost confirmaţi cu COVID-19, au fost transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava pentru tratament. "Starea de sănătate a persoanelor private de libertate nu ridică dificultăţi, unitatea penitenciar-spital gestionând cazuri uşoare sau medii de îmbolnăvire", au precizat pentru Agerpres  reprezentanţii penitenciarului.

"Prin prezenta, vă informăm că cei 31 de deţinuţi confirmaţi pozitiv SARS-CoV-2, ca urmare a aplicării Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) elaborate de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi a Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar, au fost transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării conduitei terapeutice optime. Subliniem că starea de sănătate a persoanelor private de libertate nu ridică dificultăţi, unitatea penitenciar-spital gestionând cazuri uşoare sau medii de îmbolnăvire", se arată în comunicatul transmis de Penitenciarul Bistriţa.

Starea de sănătate a celorlalţi deţinuţi din penitenciar este monitorizată în continuare, iar conducerea unităţii a dispus implementarea tuturor măsurilor recomandate de DSP în vederea prevenirii răspândirii focarului de COVID-19.

"De asemenea, prin activităţi permanente de informare, atât a persoanelor private de libertate, cât şi a aparţinătorilor, se asigură transparenţa în modul de gestionare a situaţiei epidemiologice actuale şi un climat carceral echilibrat",  mai menţionează sursa citată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel