Detaliu INCREDIBIL despre vaccinul AstraZeneca. GREȘEALĂ "norocoasă" care a dus la eficacitatea de 90%

Vaccinul realizat de AstraZeneca și Universitatea Oxford a atins eficacitatea de 90% dintr-o greșeală „norocoasă”. Cum a fost administrat produsul anti-COVID.

Vaccinul anti-COVID, realizat de AstraZeneca și Universitatea Oxford, ar fi atins eficacitatea de 90% printr-o greșeală norocoasă, scrie The Guardian. Astfel, o parte dintre participanții la studiu au primit inițial o jumătate din doza de vaccin, iar ulterior o doză întreagă, ajungând astfel la pragul de eficacitate de 90%.

O greșeală „norocoasă”

Luni, cercetătorii au dezvăluit faptul că vaccinul anti-COVID-19 are o eficacitate de 70%, însă, aceasta poate ajunge la 90% dacă produsul este administrat în două serii, pentru început doar jumătatea dintr-o doză de vaccin, iar ulterior o doză întreagă.

Vicepreședintele executiv al AstraZeneca a precizat faptul că s-a ajuns la administrarea vaccinului astfel dintr-o greșeală „norocoasă”. Cercetătorii au remarcat acest lucru în luna aprolie, când administrau vaccinul voluntarilor din studiu. La acel moment s-a sesizat că durerile de cap, oboseala și durerile la locul inoculării sunt mai ușoare decât s-ar fi așteptat. ”Am verificat ce am făcut și am decoperit că doza de vaccin fusese înjumătățită”, a explicat vicepreședintele executiv al companiei, Mene Pangolas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel