Detalii exclusive din PSD despre ședința de marți: Ce se va discuta

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, ne-a dezvăluit mai multe detalii importante despre ședința Biroului Politic Național care va avea loc marți.

Singurul punct pe ordinea de zi este reprezentat de ”discuțiile despre Congresul PSD”. Nu va fi stabilită neaparat data Congresului, ci conducerea PSD doar va dezbate pe tema necesității organizării Congresului și, dacă este cazul, a unui moment oportun.

”Unii îl vor mai devreme, unii îl vor în octombrie, unii îl vor în noiembrie, unii nu îl vor deloc, vor să se amâne până după alegerile locale sau parlamentare. Și atunci, marți a fost planificată o ședință a Biroului Politic Național al PSD, numai cu această temă. Nu se discută nimic altceva, nici Legea salarizării, nici chestii normale pe care le avem. Numai lucrul acesta.

Decizia se va lua în BPN și se analizează toate declarațiile de presă și toate rezoluțiile care au fost trimise la sediul central de către județe în ultima săptămână și în funcție de ele vom decide”, a explicat Codrin Ștefănescu pentru DCNews.

Vezi și: Se conturează Guvernul PNL! Cine e favorit la Interne

Secretarul general adjunct al PSD consideră că ”logic ar fi să se țină un Congres, pentru a lămuri odată situația și conducerea partidului. O conducere votată la Congres are extrem de multă legitimitate”.

Cât despre situația din justiție a președinelui interminar al PSD, Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu a declarat: ”Pentru referendum, Liviu Dragnea este eroul Partidului, a 700.000 de membri, plus familiile lor. 

Suntem convinși că în septembrie, când va avea loc următorul proces, lucrurile vor evolua pozitiv, pentru că nu există o faptă aici. Dragnea n-a făcut altceva decât ce face un om într-un partid democratic conform legilor de după Revoluție, și anume, convinge oamenii să iasă la vot.

În ceea ce privește poziția lui Dragnea în Partid, în momentul de față nu are contracandidat. Asta nu înseamnă că nu există posibilitatea de a apărea un contracandidat sau mai mulți între timp”. 

Reorganizarea Biroului Permanent

Liderul interimar al filialei PSD Prahova ne-a dezvăluit că în BPN-ul de marți ar mai putea să aibă loc și ”o discuție tehnică legată de stabilirea noului Birou Permanent”, subiect ce ar putea necesita mai multe runde de dezbateri înainte de a se ajunge al un consens.

”Mai este o discuție tehnică legată de stabilirea noului Birou Permanent. Și aici sunt o grămadă de păreri și avem de discutat: câți vicepreședinți vor fi, cum vor fi numiți - în funcție de numărul de voturi primite la Congres, se vor alege și vicepreședinții la persoane, cum au fost până acum, se reduce numărul lor. Sunt mai multe chestiuni care trebuie discutate și aici trebuie să fie toată lumea de acord în principiu. 

Deci dacă pe subiectul Congresului cu siguranță toată lumea o să ajungă la o concluzie comună, aici s-ar putea să fie necesar să mai facem două trei rânduri de discuții”, ne-a mai declarat Codrin Ștefănescu.

Citește și: Sondaj: Cine are cele mai mari șanse în București după arestarea lui Oprescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel