Celebru designer, ucis de Coronavirus. Veste tristă din lumea modei. ”O pierdere enormă”

Un celebru designer de lux a decedat din cauza infecției cu coronavirus.

Sergio Rossi, fondatorul mărcii italiene de încălţăminte de lux care îi poartă numele, a decedat la vârsta de 85 de ani, în urma unor complicaţii cauzate de infecţia cu noul coronavirus, a anunţat vineri primarul localităţii sale natale, informează AFP. Antreprenorul era spitalizat de mai multe zile la Cesena, în nordul Italiei, şi s-a stins din viaţă joi seară.

"Este o pierdere enormă pentru comunitatea noastră", a scris pe Facebook primarul localităţii San Mauro Pascoli, Luciana Garbuglia, subliniind că acest mare antreprenor a creat locuri de muncă pentru foarte mulţi cetăţeni din oraşul său natal unde, în 1951, a deschis o linie de producţie.

(w670)

Într-o înregistrare, edilul mărturiseşte că este foarte tristă că ne-a părăsit în acest fel, regretând că, din cauza măsurilor de izolare, oraşul său natal şi concetăţenii nu pot să-i aducă un ultim omagiu. Municipalitatea a decis cu toate acestea ca duminică să fie declarată zi de doliu în comunitate.

O afacere de milioane

În 1999, Gucci Group - mai exact prin compania de bunuri de lux PPR, devenită apoi Kering - a achiziţionat 70% din marca Sergio Rossi contra sumei de 96 de milioane de dolari, după care a cumpărat de la familia Rossi restul de 30% în 2005.

Gigantul francez de produse de lux a vândut apoi în 2015 brandul de încălţăminte Sergio Rossi companiei Investindustrial, deţinută de omul de afaceri italian Andrea Bonomi, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel