Desfiinţare PNDL. Vosganian, replică pentru USR: E ridicol

asfaltare
asfaltare

Varujan Vosganian reacţionează după ce USR a anunţat că, în programul de guvernare la care lucrează, este prevăzută desfiinţarea PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală).

Varujan Vosganian reacţionează după ce deputatul Claudiu Năsui a anunţat că USR propune tăierea banilor de la PNDL şi a pensiilor speciale.

"PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport. USR dorește să stopeze acest program de investiții, realocând sursele financiare destinate școlilor, drumurilor, dispensarelor etc. din mediul rural spre creșterea salariilor persoanelor cu salariul minim pe economie și tinerilor până la 21 de ani (prin anularea unor impozite și contribuții).

Convertirea investițiilor în salarii este uneori o practică aducătoare de voturi pe termen scurt, dar fără prea mare folos pe termen lung. În ultimii ani salariile au crescut într-un ritm mai accelerat decât investițiile, cel puțin în ce privește sectorul bugetar. Din acest motiv noi am lansat anul acesta un program amplu de investiții, în care PNDL e o componentă importantă. Să vrei să iei locul actualei coaliții cu măsuri de tipul tăierii investițiilor simultan cu creșterea salariilor e ridicol. Cum zice vorba populară: vrei să scapi de dracu' și dai de tac-su, cu patru coarne", afirmă Varujan Vosganian. 

Vezi şi: De ce după o vârstă timpul ”trece” repede. Observație-cheie

Nou protest. Angi Șerban: Tocmai s-a construit un DNA paralel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel