EXCLUSIV  Percepție: De ce după o vârstă timpul ”trece” repede. Observație-cheie

clepsidră
clepsidră

De ce timpul pare să treacă mai repede uneori, iar alteori se mişcă atât de lent?

Un cititor DC News a fost curios să afle care este motivul pentru care percepem diferit timpul, în funcţie de activităţile pe care le desfăşurăm.


Atunci când suntem cuprinşi de frică, când ne angajăm în activităţi care nu ne fac plăcere sau neutre din punct de vedere emoţional, timpul se mişcă lent, iar atunci când participăm la activităţi care ne fac plăcere, (emoţia, atenţia, pasiunea au un impact major asupra experienţei timpului), nici nu ne dăm seama când a trecut timpul.

Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât zilele parcă se scurg mai repede.

Să fie oare doar percepţia noastră asupra trecutului care pare întotdeauna că s-a scurs mai lent?

Pe măsură ce îmbătrânim suntem înclinaţi să percepem ca trecând mai repede ultimul deceniu al vieţii noastre, în timp ce deceniile anterioare par să fi durat mai mult.

În plus, aţi observat cum evenimente care s-au petrecut în ultimii 10 ani par să se fi întâmplat mai recent, în timp ce pe altele care au avut loc acum mai bine de un deceniu, avem tendinţa să le plasăm în timp mult mai devreme decât s-au petrecut ele, de fapt?

Atunci când o amintire este neclară, credem că s-a petrecut cu foarte mult timp în urmă.

Noutatea are un impact puternic asupra memoriei, ne amintim mai uşor evenimentele din tinereţe pentru că ele reprezentau începuturi de noi experienţe. Percepția noastră asupra trecutului formează experiența noastră a timpului în prezent.
În amintirea zilelor de vacanţă, lucrurile par să se fi derulat mai lent, în timp ce atunci când ne-am confruntat efectiv cu ele, timpul a trecut mult mai repede.

Dacă doriţi să abordez un anumit subiect, aştept comentariile dvs. pentru a dezbate pe larg subiectul respectiv în următorul articol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel