Descoperire despre Pfizer cu impact mare asupra desfăşurării campaniei de vaccinare din UE

Foto Pexels
Foto Pexels

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a declarat că vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer poate fi păstrat la temperatura frigiderului mult mai mult decât se recomanda anterior.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a spus că, odată ce vaccinurile s-au dezgheţat, flacoanele nedeschise ar putea fi păstrate în frigider timp de până la o lună. Limita actuală este de doar cinci zile.

Se aşteaptă ca această modificare să aibă un impact semnificativ asupra desfăşurării campaniei de vaccinare din întreaga UE, potrivit BBC, notează Mediafax.

Cerinţele anterioare de depozitare pentru vaccinurile Pfizer le-au făcut să fie mai greu de utilizat în unele părţi ale lumii.

În februarie, Statele Unite au aprobat depozitarea şi transportul vaccinului Pfizer la temperaturi standard de congelator de -15 până la -25C timp de până la două săptămâni, spre deosebire de ceea ce se cerea la început, temperaturi între -80 şi -60C.

La începutul acestei luni, Canada a autorizat utilizarea vaccinului Pfizer pentru copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, devenind prima ţară care a făcut acest lucru pentru această grupă de vârstă.

GCS: 392 de noi cazuri de Covid și 48 de decese

Potrivit GCS, până luni, în România, au fost confirmate 1.072.291 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.026.299 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 392 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 67 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până luni, 29.571 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 48 de decese (28 bărbați și 20 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iași, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea și Vrancea. Dintre acestea, un deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 10 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 7 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 14 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel