Deputat USR, reacție la decizia CCR privind amenzile date în timpul stării de urgență

Stelian Ion, deputat USR, spune că amenzile date în timpul stării de urgență ar putea fi șterse prin lege. În caz contrar, anularea s-ar face prin act juridic, ceea ce ar duce la aglomerarea instanțelor.

Deputatul Stelian Ion consideră că o ștergere a amenzilor date în timpul stării de urgență ar face ca instanțele să nu fie aglomerate de mii de contestări depuse de persoanele care au fost sancționate:

"Sunt cei care au fost deja amendați. Pentru ei nu mai există temei pentru a plăti acele amenzi și ar trebui să gândim, pentru a fi o soluție unitară și a nu-i obliga pe mii de români să facă cereri în instanță și a aglomera foarte mult rolul instanțelor cu astfel de procese, putem să gândim probabil o ștergere a acestor sancțiuni prin act normativ, pentru că altfel nu văd cum să ieșim din acest impas", a declarat deputatul USR la RFI.

În opinia lui Stelian Ion, dacă amenda ar fi contestată în instanță, "soluția nu poate fi decât una și aceeași și anume anularea amenzii, pentru că e lipsită de temei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel