Demisie Tudose. Gâdea, mesaj FULMINANT: Este incalificabil

La finalul unei zile de foc în care Mihai Tudose a părăsit Palatul Victoria, Mihai Gâdea a făcut un comentariu-cheie.

"Au murit oameni pentru această România crezând că această țară merită totul. Ne aflăm în 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, când ai impresia că România este obiectul bătăii de joc a unora care au primit o șansă mare", a zis Mihai Gâdea.

"Un personaj veninos"

"Ce va face PSD? Ce va face președintele? Dacă nu vor înțelege că România nu este șmecheria lor, că nu este locul lor de joacă, se vor ridica alți oameni care nu am niciun fel de dubiu că vor face curățenie în această țară. Este incalificabil că tot ce se oferă, ca explicație, după ce s-a întâmplat astăzi, este că există un personaj veninos în nu știu ce instituție a statului. Un personaj veninos din nu știu ce instituție a statului îți detronează doi premieri și nu știu câte guverne? Mâine vine premierul unei mari puteri globale și tu ai de spus doar atât? Într-o țară a da răspunsuri la întrebări grele, a gestiona momentele grele și inexplicabile așa cum sunt cele pe care le-am trăit în felul acesta este dispreț", a declarat jurnalistul.

[citeste si]

"Eu nu aș vrea să trăiesc într-o țară în care oamenii sunt tratați așa, disprețuiți, adică să nu li se dea explicații. Indiferent dacă i-ați votat sau nu - pe președinte sau pe premier - indiferent dacă aveți așteptări mici sau mari - eu vă propun ca de azi înainte să încercăm să fim exigenți, să avem așteptări mari. Cei de la PSD trebuie să vină cu cea mai bună propunere de premier. Ce va face președintele? Vor face jocuri politice? Tratați exigent. Dacă simțiți că vă disprețuiesc, fiți cetățeni, fiți oameni care sunt urmașii celor care au murit pentru țara asta. Dacă ei au murit pentru țara asta, noi nu am putea trăi pentru ea?", a mai spus Mihai Gâdea la Antena 3.

Adresa oficială privind demisia premierului Tudose va ajunge marţi la Administraţia Prezidenţială

Adresa oficială privind demisia premierului Mihai Tudose va ajunge marţi la Administraţia Prezidenţială, a informat luni seara Guvernul într-un comunicat.

"Premierul Mihai Tudose şi-a înaintat în această seară demisia din funcţie, urmând ca, potrivit legii de organizare şi funcţionare a Guvernului, să fie transmisă Administraţiei Prezidenţiale, în cursul zilei de mâine, o adresă oficială în acest sens", se arată în comunicatul Executivului.

Potrivit sursei citate, preşedintele Klaus Iohannis va emite decretul de vacantare a postului.

"Conform procedurilor, preşedintele României, Klaus Iohannis, va lua act de demisia din funcţie a prim-ministrului Mihai Tudose şi va emite decretul de vacantare a postului, precum şi decretul de numire a unui alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar pentru a îndeplini atribuţiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern. Ambele decrete prezidenţiale vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial", se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel