Degete Covid-19. Sechelă frecventă la pacienții care au trecut prin boală

Degete Covid-19. Sechelă frecventă la pacienții care au trecut prin boală
Degete Covid-19. Sechelă frecventă la pacienții care au trecut prin boală

Coronavirusul poate lăsa multe sechele după infecție, așa cum au subliniat oamenii de știință în ultimele luni. Una dintre ele, tromboza, poate provoca efecte severe la pacienți. Așa s-a întâmplat cu o femeie în vârstă de 86 de ani, căreia i s-au trebuit amputate trei degete.

După cum a fost detaliat într-un studiu publicat în Jurnalul European Vuscular and Endovuscular Surgery, femeia din Italia a făcut Covid-19 în martie și tocmai în aprilie a început să dea semne de cangrenă pe degete. În studiu, ei denumesc acest eveniment drept „degete COVID”. Ulterior, rezultatele examinării țesuturilor au relevat că, într-adevăr, femeia a suferit tromboză intravasculară ca o consecință a infecției cu virusul SARS-CoV-2.

O sechelă frecventă la pacienții cu Covid-19



Evenimentele trombotice și trombembolice sunt de obicei frecvente în focarele de epidemie virală și, în cazul Covid-19, s-a constatat că este o consecință suferită de 26,5% dintre pacienții care au ajuns la terapie intensivă. Acest lucru a fost subliniat în ianuarie de către cercetătorii de la spitalele universitare din Barcelona.

„Am constatat că pacienții cu COVID-19 sever prezintă un risc crescut de tromboembolism venos. Acest lucru este cauzat de infecția cu SARS-CoV-2 în sine și, de asemenea, este cauzat de imobilizarea pacienților care ajung la ATI", a explicat dr. Sergi Bellmunt, șeful Serviciului de Angiologie, Chirurgie Vasculară și Endovasculară al Spitalului Vall d'Hebron și cercetător la Institutul de Cercetare Vall d'Hebron (VHIR).

Vinovatul este un anticorp autoimun care circulă în sânge, atacă celulele și declanșează cheaguri în artere, vene și vase microscopice. Pe baza rezultatelor studiului, autorii asigură că este necesar să se administreze doze mai mari de anticoagulante ca tratament preventiv la pacienții cu Covid-19 sever „pentru a evita complicațiile grave ulterior”, așa cum a afirmat Dr. Bellmunt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel