Cine nu are nevoie de declarația pe propria răspundere pentru a ieși din localitate. Care este zona metropolitană: "Situația este foarte clară!"

Foto: Politia Română
Foto: Politia Română

Sorin Despina, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, a explicat care este zona metropolitană și cine nu are nevoie de declarația pe propria răspundere pentru a ieși din localitatea de domiciliu.

"Pentru București, situaţia este foarte clară. Tot judeţul Ilfov este considerat zonă metropolitană. Legea prevede că localităţile aflate pe o rază de 30 de km în jurul oraşului principal sunt considerate în zona metropolitană. Sunt diferite situaţii particulare, în anumite oraşe din România pentru că acolo nu a fost definită clar zona metropolitană şi, într-adevăr, sunt discuţii. Sunt câteva cazuri particulare.

Eu cred că a avea acea declaraţie asupra ta şi a te deplasa 10 km pentru bunuri de primă folosinţă sau pentru a merge la medic... cred că va fi înţeleasă această situaţie de forţele de ordine care verifică deplasările şi nu vor fi probleme", a explicat Sorin Despina, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel