EXCLUSIV  Declarația pe propria răspundere, ÎNLOCUITĂ! De ce crește numărul infectărilor cu Covid-19

Până joi, 11 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.182 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

De la ultima informare transmisă miercuri de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 237 de noi cazuri de îmbolnăvire. Jurnalistul Val Vâlcu a făcut un comentariu după ce numărul de infectări cu Covid-19 a început să crească.

Era logic ca numărul să urce din moment ce virusul este în comunitate, iar oamenii nu se mai feresc. Sunt și purtători asimptomatici, dar sunt și unii care au simptome și nu le pasă. Ce?!... ies și ei să ia un suc. Lumea nu se mai ferește. Nici dacă au temperatura 37,5 nu-i interesează. Spun că nu este măsurarea riguroasă și că paznicul de la magazin are ”pistolul” stricat.

Și uite așa umblă de colo până colo unii care fie au temperatura 37,5, fie unii cărora le curge nasul, fie unii care tușesc... că doar ce?! Este prima oară când strănută, tușesc și le curge nasul în viața asta? De-aia nu mai pot ei. Și umblă cu masca fix cum vor ei - fie sub nas, fie sub bărbie, fie... în buzunar, la păstrare.

Sunt aceleași condiții epidemiologice, chiar dacă umblăm fără declarații pe propria răspundere. Acum ar trebui să se mizeze pe altă declarație: a  bunului simț. Dar măsurile nu se iau în serios, este aglomerație, în parcuri sunt o mulțime de copii, tineri și vârstnici. Ar fi anormal dacă numărul infectărilor cu Covid-19 ar scădea sau ar rămâne constant, a zis jurnalistul Val Vâlcu. În condițiile actuale, este evident că numărul va crește din ce în ce mai mult, la fel și cazurile grave vor exploda la un moment dat.

Acest articol reprezintă o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel