DECIZIE în instanță pentru HORECA. Elena Cristian: Poate va fi o lecţie pentru Guvern

Elena Cristian a comentat decizia contestată astăzi privind restaurantele din Bacău care nu pot funcţiona în interior. Tribunalul a hotărât că este permisă funcționarea lor astfel.

"Eu am discutat, după această decizie, cu reprezentanţii HORECA din Bacău. Înţeleg că nu vor deschide restaurantele până când instanţa nu va motiva decizia luată astăzi. Din discuţiile pe care le-am avut, ei au adus în sprijinul lor faptul că nu există studii care să arate că numărul mare de infectări este din cauza HORECA, din cauza lanţurilor de restaurante, că Guvernul a luat această decizie fără să fi făcut studii în acest sens şi că practic falimentează o industrie doar pentru a nu lua alte decizii şi pentru a organiza alegerile parlamentare. În această direcţie s-a mers.

"Poate va fi o lecţie şi pentru Guvern"

Nu s-a venit cu dovezi concrete, din câte am înţeles şi din câte am discutat, că în restaurante poţi infecta sau nu şi s-a spus: "Ne-au închis fără să aibă niciun fel de studii. Ne falimentează, în loc să meargă la cauza infectărilor din ultima perioadă". Motivarea va rezolva... Tocmai de aceea au decis să nu redeschidă restaurantele astăzi, până nu apare motivarea. Dar este interesant de văzut ce s-a întâmplat acolo şi poate va fi o lecţie şi pentru Guvern ca, pe viitor, când ia decizii în acest sens să le fundamenteze, să vină cu cifre concrete, să vină cu studii pentru că ar fi mult mai uşor de implementat", a spus Elena Cristian, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel