Decizie controversată după ce patru elevi au fost confirmați cu virusul: Nu e acceptabil să ia măsuri în nume personal

Activitatea a două clase de la liceul Coșbuc va fi suspendată timp de 14 zile, în condițiile în care patru elevi - trei dintr-o clasă și unul din altă clasă - au fost confimați pozitiv cu coronavirus. 

Prefectul de Cluj îi reproșează directorului liceului închiderea școlii.

„Se va lua măsura suspendării activității celor 2 clase pentru 14 zile, urmând ca, dacă situația cazurilor pozitive va evolua negativ, să luăm decizia de a trece la scenariul trei pentru întreaga unitate de învățământ. Reamintim că vineri, luni și marți unitatea de învățământ va desfășura doar cursuri online”, spune prefectul de Cluj Mircea Abrudan.

Prefectul spune că directorul unității a luat decizia de închidere a școlii fără a respecta prevederile legale și a solicitat o anchetă și măsuri disciplinare. „Decizia sau recomandarea de a trimite toți copiii acasa, daca a existat, s-a luat fara avizul organismelor abilitate în acest sens și am solicitat deja ISJ Cluj o anchetă în acest sens și luarea de măsuri disciplinare. Nu e acceptabil că în astfel de situații sa se ia masuri in nume personal, fara a se respecta prevederile legale în vigoare”, spus prefectul.

Abrudan spune că decizia închiderii școlii se poate lua la apariția a trei cazuri în clase diferite, ținând cont de mai multi factori de risc pe care îi analizează ISJ și DSP, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel