De râsu'-plânsu': Cum justifică o funcţionară lipsa banilor

O funcţionară din Nigeria le-a spus superiorilor că un şarpe i-a mâncat banii din gestiune.

O funcţionară din Nigeria a fost suspendată după a declarat cu prilejul unui control de audit că un şarpe a mâncat 36 de milioane de naira, moneda naţională a Nigeriei, iar povestea fantezistă a devenit subiect de glume pe reţelele de socializare, relatează BBC. Suma de 36 de milioane de naira este echivalentă cu 100.000 de dolari sau 72.250 de lire sterline.

Funcţionara, Philomena Chieshe, lucra într-un birou în cadrul comisiei nigeriene de examinare, care încasează taxele de examen. Organismul, Comisia de admitere şi de înmatriculări, a declarat pentru BBC că a respins afirmaţiile ei şi a declanşat o procedură disciplinară. Incidentul a fost ridiculizat de social media din Nigeria.

O postare pe Twitter sugerează că aceasta este o cantitate nerezonabilă de bancnote pentru un singur şarpe. A fost înfiinţat de altfel un cont de Twitter şi pentru şarpele cu pricina, care se pretinde obosit.

'Am înghiţit bani toată noaptea. Poate recomanda cineva un loc în care să mă relaxez cu nişte tipe?', scrie pe contul @NigeriaSnake.

Agenţia anticorupţie din Nigeria, Comisia pentru crime economice şi financiare, a postat pe Twitter propria abordare a poveştii, în condiţiile în care vulturul este simbol naţional. 'Vulturul nu arată milă pentru şerpii înghiţitori de bani', a postat agenţia pe contul ei de Twitter.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel