De ce este important să purtăm mască de protecție atunci când vorbim cu cineva. Radu Țincu, explicație

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Vorbitul poate răspândi virusul Sars-Cov-2 la fel de mult ca tusea, arată un studiu realizat de Cambridge. Medicul Radu Țincu a explicat acest aspect.

"Atunci când vorbim cu cineva fără mască ne expunem la riscul de a ne contamina pentru că știm clar că rezistența în aer a acestor particule depinde de finețea lor. Cu cât sunt mai fine, cu atât vor rămâne o perioadă mai lungă de timp suspendate în aer, riscând să ne contamineze. Dacă este să comparăm vorbitul cu strănutul sau tusea este foarte clar că dimensiunea acestor particule este diferită. Când vorbim, aceste particule sunt fine și pot rămâne o perioadă mai lungă de timp în aer. Dacă într-o încăpere de birouri când cinci persoane fără mască vorbesc în interiorul unui spațiu de 250 mp, riscul de contaminare este de 8%, dacă toate persoanele din acea încăpere ar purta mască de protecție, riscul de contaminare scade la 2%, conform cercetătorilor britanici.

Acest lucru ne arată încă o dată importanța măsurilor de protecție în scăderea riscului de a ne îmbolnăvi. Cele mai periculoase sunt spațiile închise și neaerisite. Într-adevăr și spațiile deschise pot fi periculoase pentru contaminare, cum ar fi, de exemplu, stațiile de mijloace de transport în comun. Dacă în aceste zone nu purtăm mască de protecție și vorbim, există riscul să ne contaminăm.", a explicat medicul Radu Țincu, la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Vorbitul răspândește virusul Sars-Cov-2 cel puțin la fel de mult ca tusea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel