De ce se fac petreceri în Dubai, în pandemie, și în România nu. Vâlcu: Nu contaminezi pe nimeni

În timp ce românii nu au avut voie să petreacă de Revelion ca în anii trecuți, în Dubai au fost petreceri, evenimente cu fast și o mulțime de invitați. Cum a fost posibil? Jurnalistul Val Vîlcu a oferit explicația.

"Îşi permit să facă astfel de evenimente pentru că testează. Politica este următoarea şi ar putea redeschide la noi rapid HoReCaA şi evenimentele culturale s-ar putea relua: testarea. 48 de ore de la momentul testului PCR sau 24 de ore de la testele rapide. Nu contaminezi pe nimeni. Cu paşaportul de testare, aşa cum te duci în Grecia, la petrecerea de Revelion din Dubai, poţi să te duci şi la o piesă de teatru.

La noi se întâmplă tocmai pe dos. Cifrele sunt false pentru că a scăzut numărul testărilor. Noi nu descoperim pentru că nu testam. Situaţia este cea pe care ne-o arată cifra deceselor şi cifra persoanelor de la ATI", a explicat jurnalistul Val Vâlcu, în emisiunea "Decisiv", de la Antena 3.

"Urmăm modelele proaste. Uniunea Europeană, de exemplu, față de Marea Britanie sau Israel care au precomandat vaccinul, care fac testări mai numeroase. Ori, aici ne rezumăm la a închide oamenii în casă, a închide localuri, a distruge activităţile culturale", a mai spus Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel