De ce RELAXĂM dacă nu am ajuns la VÂRF? Nelu Tătaru: Mizăm foarte mult pe ASTA

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre măsurile de relaxare de după 15 mai, în contextul în care nu am ajuns încă la un vârf al pandemiei. 

"Suntem pe un platou. Este un ritm care se menține de o săptămână. Noi urmărim numărul de cazuri noi, mai ales prin prisma evenimentelor dintre 1 și 3 mai. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că după 15 mai nu se va mai prelungi starea de urgență. Mizăm foarte mult pe o stare administrativă, stare de alertă sau un ordin al ministrului Sănătății de risc epidemic crescut prin care să putem păstra niște restricții.

Păstrând aceste restricții, putem controla o relaxare pe care putem să o inițiem după 15 mai, cu măsuri minime la început, dar cu evaluare la 15 zile, cum recomandă și Organizația Mondială a Sănătății. Mizăm, în continuare, pe aceeași respectare a distanțării sociale, dar mai ales a regulilor de igienă. Încă nu am ajuns la vârf", a declarat Nelu Tătaru, în direct la B1 TV. 

Ce se întămplă în cazul unui scenariu negru

Întrebat ce se va întâmpla dacă în jurul datei de 15 mai se va ajunge la o creștere foarte mare a numărului de infectări cu COVID-19, ministrul a răspuns că: "Dacă va fi un scenariul negru, atunci recomandarea este de a păstra starea de urgență. Ritmul pe care îl avem în acest moment este unul stabil, avem 250-300 de cazuri de la o zi la alta". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel