De ce protestează medicii. Mărturii sfâșietoare. "Au LEȘINAT în ATI. Situații INCREDIBILE"

FOTO: Captură România TV
FOTO: Captură România TV

Medicii protestează astăzi în fața Guvernului. Oamenii spun că sunt epuizați și că lucrează neîncetat de cinci luni de zile. 

Proteste de amploare în fața Guvernului. Cadrele medicale protestează față de restricțiile impuse de Legea carantinării. Medicii spun că sunt la ”capătul puterilor”. Doi dintre ei au făcut declarații impresionante în direct la România TV

”Nemulțumirile nostre sunt foarte multe. Aș începe cu lipsa unui dialog real din partea autorităților. Sunt o serie de probleme cu care ne confruntăm, în primul rând epuizarea fizică și psihică a personalului medical care tratează pacienții diagnosticați cu Covid-19. Guvernul nu încearcă să rezolvăm situația, să ne așezăm la masă și să găsim soluții concrete și viabile de protecție a salariaților. Astăzi ne-am echipat așa frumos să protejăm Guvernul, să nu-i îmbolnăvim pentru că venim din spitale. Așa se lucrează în spitale 8-12 ore și suntem epuizați. Avem colegi care au leșinat în secția de ATI, sunt situații incredibile cu care se confruntă la 40 de grade, fără aer condiționat și în aceste echipamente. Există și problema echipamentelor. Avem o mască chirurgicală pe tură. După ce s-a udat nu își mai atinge scopul”, a declarat unul dintre medicii care protestează în Piața Victoriei. 

Ce i-ar spune ministrului Sănătății 

”Este foarte greu să lucrezi 12 ore cu echipamentul pe tine. Spitalul în care lucrez este de profil pediatrie și lucrăm și cu copiii cu Covid. Dacă ministrul Sănătății ar fi în fața mea, i-aș spune să întoarcă fața spre noi, să aibă grijă de cadrele medicale, care merg epuizate acasă. Nici salarizați nu suntem cum trebuie”, a declarat Angela Tudor, Institutul Național pentru Mama și Copilul. 

”Cel mai greu este să te protejezi. 80% din cadrele medicale au ajuns să poarte pampers. Suntem fleașcă. Acolo este mediu de interior și sunt și 40 de grade Celsius în blocul operator”, a precizat un alt cadru medical. 

VEZI ȘI: Zeci de medici protestează în faţa Guvernului, îmbrăcaţi în combinezoane. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel