De ce nu intri în magazin cu peste 37,3. Rafila, explicații despre ”luarea” temperaturii

Doctorul Alexandru Rafila a vorbit despre pragul de 37,3 grade Celsius sub care trebuie să fim pentru a avea acces în anumite instituții publice și magazine.

Doctorul Alexandru Rafila a vorbit despre pragul de 37,3 grade Celsius sub care trebuie să fim pentru a avea acces în anumite instituții publice și magazine, pentru Digi 24.

„Temperatura corporală este în mod normal până la 37 de grade Celsius. Între 37 și 38 de grade considerăm o stare de subfebrilitate. Febra propriu-zisă este după temperatura de 38 de grade Celsius", a explicat doctorul.

Totul este despre marja de eroare

„De ce 37,3 grade? Pentru că aceste dispozitive care măsoară temperatura de la distanță au o marjă de eroare de +/- 0,2 grade Celsius, așa este la majoritatea dintre ele. Astfel, această marjă de eroare este impusă în măsurarea temperaturii.

Deci, practic, de la 37,3 grade Celsius, o persoană nu are legătură neapărat cu infecția coronavirus, dar este identificată că are o stare de subfebrilitate care ar putea fi asociată cu această boală. Dacă, în mod evident, nu este vorba de o infecție respiratorie, e o altă problemă, nu cred că o să fie vreo reținere din a primi în diverse spații aceste persoane", a mai spus prof. Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel