De Ce NU a OPRIT COVID-19 votul, dar oprește pelerinajul. Arafat: "Să se înțeleagă UN LUCRU"

Foto- Basilica.ro
Foto- Basilica.ro

Raed Arafat a vorbit despre diferența dintre vot și pelerinaj, în contextul pandemiei de COVID-19. 

"Să se înțeleagă un lucru, am văzut logica asta de comparație a pelerinajului și a votului. Și vreau să vă spun că e o diferența mare între cele două, din anumite aspecte. Din ce știu, la astfel de sărbători, numărul de oameni care vine este foarte mare și vine către un singur loc, nu ca la secțiile de vot, unde găsești 10 - 15 - 50 de oameni la așteptare. Nu, acolo vorbim de kilometri întregi de așteptare, de ore întregi.

Dar nu asta e problema majoră încă. Problema majoră este cum ajunge lumea acolo și cum pleacă și de regulă se vine cu autocare, cu mijloace de transport în comun . Un autocar de 30 de persoane care merge la Iași timp de șapte ore și care are în el unul care e pozitiv, dar nu știe că e pozitiv, din 30, 20 sunt pozitivi. Vorbim aici de transport intern, oameni care pleacă din diferite localități, merg la locul de pelerinaj și se întorc, călătorind ore în șir într-un spațiu închis. Asta pa lângă expunerea din localitatea care are incidență mare de pacienți afectați. Dacă nu mă înșel, Iaşi are peste 1,7 la mia de locuitori. 

Nu a fost oprită ceremonia în sine, sărbătoarea în sine, dar pelerinajul și venitul din alte localități a fost interzis", a spus Raed Arafat, în direct la TVR1. 

În plus, Raed Arafat a subliniat că cei care vor vrea totuși să ajungă acolo, nu o vor putea face, pentru că Poliția va fi mobilizată. 

Citește și: Pelerinaj de Sfânta Parascheva. DECIZIE: Racla cu sfintele moaşte nu va mai fi scoasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel