De ce golesc românii rafturile magazinelor. Ce spune un psihiatru

Rafturi goale. FOTO: Facebook
Rafturi goale. FOTO: Facebook

Dr Petronela Nechita, medic primar psihiatru la Institutul Socola din Iași, a explicat pentru DC Medical, de unde pornește disperarea românilor care, în aceste zile, iau cu asalt magazinele pentru a-şi face provizii. 

Petronela Nechita, medic primar psihiatru la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași, spune că în spatele atitudinilor exagerate din ultima vreme, cum ar fi cumpărăturile în exces, stă un mecanism de supraviețuire, declanșat de teamă.

"Epidemia, în general, declanșează un mecanism numit Psihologia supraviețuirii. Ceea ce înseamnă că fiecare își face planuri pentru a a supraviețui cât mai mult timp în izolare, fără ajutor din exterior, și acționează în consecință, fie prin cumpărături excesive, fie prin comportamente guvernate de anxietate. Sunt unele persoane care sunt mai anxioase structural și în condițiile date, fac cumpărături exagerate și compulsive, care sunt generate de această teamă pe care o induce această epidemie", a explicat medicul. Citeşte mai departe pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel