De ce este pepenele verde roșu în interior. Nu a fost așa mereu. Fermierii, principalii "vinovați!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)

Află din cele ce urmează tot ce trebuie să știi despre acest fruct plin de vitamine și bucură-te de aroma pepenelui roșu tot timpul anului. 

Dacă există ceva care ne dă senzația de vară și ne face sete de căldură și soare, acel ceva este pepenele roșu. 

Nu este de mirare că pepenele roșu este unul dintre cele mai populare fructe de la noi, iar aroma lui unică ne transportă instantaneu în cel mai cald anotimp al anului. Pe lângă faptul că este o gustare delicioasă și foarte hidratantă, acesta conține substanțe nutritive care sprijină buna funcționare a inimii, așa cum este potasiul. În plus, pepenele roșu conține mangan și vitaminele A, C, B1 și B6. 

Despre beneficiile pe care pepenele roșu le are asupra sănătății s-a scris foarte mult, așa că, în timp ce așteptăm ca acest fruct zemos să fie de sezon, am adunat câteva lucruri interesante și mai puțin cunoscute despre pepenii roșii.

În România se cultivă mai mult de 10 soiuri diferite de pepene roșu și, oricât de mult ar părea că poate fi un fruct cu origini locale, primele mențiuni și reprezentări ale acestuia vin din Egiptul antic, unde semințele de pepene roșu au fost găsite în mormântul lui Tutankamon. Chiar și în prezent, în multe țări, pepenii verzi sunt folosiți ca „sticle de apă” naturale, datorită faptului că sunt puternic hidratanți și ușor de transportat.

Cum a ajuns pepenele verde roșu în interior

Inițial, pulpa de pepene era mai degrabă verde decât roșie și mult mai puțin dulce. Culoarea și dulceața pe care au o în prezent pepenii li se datorează fermierilor, care au încercat să îndulcească pepenele, fapt ce a generat, prin reproducere, inclusiv schimbarea culorii în roșu rubiniu. Nu numai interiorul pepenelui, ci toate părțile lui sunt comestibile. Semințele de pepene pot fi transformate în făină sau pot fi consumate pur și simplu prăjite, fiind o gustare delicioasă. Chiar și coaja, chiar dacă are un gust ușor amărui, poate fi folosită pentru dulceață.

În medie, un pepene roșu are o greutate de 8 kg, însă cel mai mare pepene roșu din lume a cântărit nu mai puțin de 160 kg.

Recorduri ciudate

Pepenii roșii sunt vestiți și pentru recorduri destul de ciudate pe care le-au dobândit de-a lungul timpului. Există un record relativ vechi, pentru cei mai mulți pepeni zdrobiți cu capul într-un minut, care aparține unui german, care în 2011 a spart 43 de pepeni. Lucrurile surprinzătoare cu și despre pepenii verzi nu se termină aici: o americancă a zdrobit 3 pepeni cu picioarele în 8 secunde, dar există și o competiție de tăiat fructe pe jumătate, pe abdomenul unei persoane, recordul actual fiind de 14 pepeni tăiați în 60 de secunde.

Din fericire, noi nu trebuie să cădem în astfel de extreme dacă avem poftă de gustul răcoritor de pepene roșu, pentru că există băuturi fără alcool și băuturi energizante care ne pot face să simțim vara acum, dar și pe tot parcursul anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel