De ce Coreea de Nord intră în cursa pentru găsirea unui vaccin anti-Covid-19, chiar dacă nu are cazuri înregistrate

Oficiali din Coreea de Nord au anunțat că oamenii de știință lucrează la un vaccin anti-Covid-19, chiar dacă nu au fost anunțate cazuri în această țară. 

Coreea de Nord spune că se alătură cursei pentru a dezvolta un vaccin contra Covid-19, un concurs global la care s-au înscris deja unele dintre cele mai bune minți medicale din lume, scrie CNN. Cu toate acestea, Coreea de Nord nu a anunțat niciun caz de coronavirus. 

Comisia de Stat a Științei și Tehnologiei din Coreea de Nord susține că testele clinice sunt deja în curs, iar acum se desfășoară o dezbatere cu privire la modul de a continua cu a treia fază, care implică testarea umană.

De ce vrea Coreea de Nord să descopere un vaccin 

Cursa pentru a dezvolta un vaccin pentru o boală care a infectat aproape 14,5 milioane de oameni și a ucis mai mult de 605,000 la nivel mondial este una dintre cele mai descurajante și presante provocări tehnologice și științifice cu care lumea se confruntă în memoria recentă. Probabil va costa sume uriașe de bani, iar națiunile investesc foarte mult pentru a câștiga și pentru a deveni o competiție de superioritate științifică și mândrie națională.

Cu toate acestea, Coreea de Nord are unul dintre cele mai degradate sisteme de îngrijire a sănătății de pe planetă și, de zeci de ani, s-a bazat pe asistența Organizației Mondiale a Sănătății pentru a oferi oamenilor săi vaccinuri și imunizări. Apoi, există faptul că Pyongyang nu a admis public nicio infecție din țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel