Șerban Bubenek, apel disperat: Ajutați-ne să câștigăm două bătălii. Va veni valul cel mare, în două săptămâni

Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, face un apel la televiziuni și la autoritățile statului pentru a câștiga ”două bătălii” în lupta cu noul coronavirus. 

Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a reacționat în direct la România TV după ce postul de televiziune a relatat că unii pacienți au decedat la doar câteva zile după internare, iar Ramona Ionescu, directorul Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, ar fi susținut că o cauză ar fi faptul că în secțiile de ATI sunt microbi multi-drog rezistenți. Ulterior, ea și-a dat demisia.

”În clipa de față, cel puțin eu, ca și profesionist medical, nu pot să trag o concluzie din câteva motive. Nu am toate datele, este o cohortă mult prea mică de pacienți. Iresponsabilitatea afirmațiilor colegei de la Brașov este în mod clar, evidentă, pentru oricine. Nu cred că se pot face astfel de afirmații și nu fac în niciun fel bine. V-am ruga să vă ocupați și să ne ajutați. În clipa de față, începe bătălia echipamentelor pentru colegii din anestezie și terapie intensivă. Nu știm ce comorbidități aveau pacienții care s-au prăpădit. Nu știm în ce stare au ajuns la spital, ce alte boli mai aveau. Rugămintea mea și a colegilor mei este să ne ajutați să câștigăm două bătălii. Prima este aceea a statului în casă a celor care nu trebuie să fie pe stradă și a doua bătălie este cea a aprovizionării cu materiale și echipamente de protecție, medicamente, dezinfectanți, pentru toți colegii. (...) În două săptămâni, când probabil va veni valul cel mai mare, trebuie să avem suficiente echipamente pentru primele 10-20 de zile. Acesta este apelul meu”, a precizat Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel