De ce are Germania doar 44 de decese, în ciuda celor 16.000 de cazuri de coronavirus

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Germania are o rată a fatalității de doar 0,2%, chiar dacă are 16.626 de cazuri confirmate pozitiv.

Germania are o rată a fatalității de doar 0,2%, chiar dacă are 16.626 de cazuri confirmate pozitiv, conform The Sun. Drept comparație, Italia are o fatalitate de 7,9%, iar 3,7% dintre infectații din Marea Britanie au murit.

Cercetătorii au rămas uimiți când au văzut cifrele nemților. Cu toate acestea, sistemul sanitar german este printre cele mai bune din lume, având printre cele mai mari concentrări de spitale pe kilometru pătrat, la nivel mondial.

Dublarea paturilor de terapie intensivă

Pe deasupra, guvernul Germaniei a transmis că ar putea dubla numărul de paturi de terapie intensivă, până la 56.000, în timpul pandemiei de coronavirus. Pentru a compara, Marea Britanie are doar 4.000, în timp ce România dispune de 1.300 de paturi complet echipate.

Paturile de terapie intensivă pot marca diferența dintre viață și moartă, atunci când pacienții infectați cu Covid-19 intră într-o stare gravă.

Testarea obsesivă

În plus, directorul urgențelor medicale din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Mike Ryan, a dezvăluit că testările riguroase din Germania au avut un impact pozitiv asupra ratei mortalității.

„Germania a avut un proces de testare foarte agresiv – așadar, numărul de teste poate detectează mai multe cazuri medii", a spus el.

Cu toate că gurile rele spun că nemții sunt doar norocoși, în realitate este posibil ca identificarea timpurie a cazurilor să fi ajutat Germania să urmărească lanțurile de infecție, prevenind coronavirusul să lovească cele mai vulnerabile persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel