De ce a intrat în carantină Suceava. Nelu Tătaru: Transmitere comunitară accelerată. Peste 1.000 de persoane purtătoare de coronavirus

Nelu Tătaru susține că la Suceava s-a transmis coronavirusul în mod comunitar pe fondul unor erori medicale şi a managementului local, iar anchetele epidemiologice nu au fost făcute cum ar fi trebuit, din lipsă de personal.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a susținut la Digi24, luni seara, că unul din motivele pentru care a fost luată decizia de a se impune carantină totală în Suceava este faptul că mulți oameni nu au respectat izolarea și carantina. Elcrede că până în 1.000 de oameni din oraș ar putea fi purtători ai Covid-19.

”La Suceava am avut transmitere comunitară accentuată, accelerată și pe fondul multor persoane infectate, dar și pe fondul unor necorelări sau erori medicale, ale managementului local, cât și al unor anchete epidemiologice care nu și-au găsit finalul, având în vedere că majoritatea celor care trebuiau să facă aceste anchete sau cei care tratau au fost afectați", a spus la Digi24 ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Peste 1000 de purtători circulă liberi

El a adăugat că problemele au fost agravate și de faptul că mulți oameni nu au respectat izolarea și carantina.

"Multe decese au fost după ce am plecat, dar am solicitat să îi testăm pe toţi. Managerul a greşit o parte din ce s-a întâmplat acolo, avem şi persoane care nu au respectat nişte izolări, au umblat liberi. Şi în acest moment considerăm că sunt peste 1.000 de persoane care sunt purtători şi circulă liber prin Suceava. Pentru asta avem și motivul carantinării Sucevei", a mai spus Tătaru.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat, luni seară, carantinarea municipiului Suceava, unde se află 593 de cazuri de infectare cu coronavirus, alături de 8 comune din zona limitrofă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel